Pagina's

donderdag 9 februari 2012

Pooltje pesten

Nu de PvdA in de peilingen niet meer lager kan zakken; het CDA politiek en financieel vrijwel op sterven na dood is… nu de Moslims in het algemeen en Turken en Marokkanen in het bijzonder massaal door het Nederlandse volk worden verketterd en uitgescholden; Nu de SP over haar hoogtepunt heen lijkt te zijn en weer zetels gaat verliezen in de peilingen en Europa aan de vooravond van een tweede kapitaalinjectie aan Griekenland staat… nu is het tijd om de Oost-Europeanen aan te pakken. Het is nu tijd voor Henk & Ingrid om massaal te klagen over de onrust, die met name Polen veroorzaken. Die lelijke, dronken lui, die de hele buurt onveilig maken. Ze stinken en pakken de baantjes af, van de Nederlanders. Polen kunnen alleen maar goedkoop (en vooral smerig) Albert Heijn-bier zuipen op kosten van de belastingbetaler en die pikt dat niet langer. Het is tijd voor actie, dachten ze bij de PVV; het is tijd voor een nationale Klaagmuur. Het is niet tijd voor de Rabobank, maar voor een website, waarop Henk & Ingrid kunnen klagen over de Midden- en Oost-Europese medeburger, de MOE-burger. Het is tijd voor Pooltje pesten.

Een nationale Klaagmuur; het idee zal wel zijn over komen waaien uit Israël, waar een groot deel van de financiers van Wilders zit. In ruil voor een praatje reist de blondine uit Venlo afwisselend naar de VS en Israël, om daar voor veel geld en een volle zaal een praatje te houden over de uitwassen van de Islam en hoe gevaarlijk deze godsdienst is (bron: NRC Handelsblad, 2 februari 2012). Er zijn dus hordes mensen, die veel geld op tafel willen leggen om een uurtje naar een toespraak van de blondine uit Venlo te luisteren. De sponsoren van Wilders zijn over het algemeen extreem rijke, maar ultrarechtse Amerikanen uit (hoe kan het ook anders) het zuiden van de VS, of Christelijk-Orthodoxe puissant rijke Joden uit New York of Tel Aviv. Joden, die een meisje van 9 bespugen en bekogelen met stenen, omdat het arme schaap een broek met korte pijpen aan heeft. Opmerkelijk, want de PVV predikt hier in Nederland voor het afschaffen van de boerka, omdat het een vorm van vrouwenonderdrukking is. Niet voor niets zou Wilders op zijn eerste reis als minister-president naar Israël reizen. Niet voor niets steunt de Nederlandse regering officieel de Israëlische regering in het conflict met de Palestijnen. Waar heel Europa – inclusief de rechtse regeringen – een oplossing wil in het conflict met de Palestijnen, kiest de Nederlandse overheid onvoorwaardelijk voor de kant van de Israëliërs. Logisch, want zijn sponsoren de PVV.

Misschien is het u ontgaan, maar Geert Wilders is sinds jaar en dag samen met Christine Maffey. Mevrouw Maffey is van Hongaarse komaf; feitelijk een MOE’er. Misschien ishet u ontgaan, maar waar de PVV de Oost-Europeanen van beticht, gebeurt in hun eigen fractie ook, maar dan een graadje of acht erger. Hangen Polen in hun vrije tijd laveloos en bier drinkend in muffige huizen, dan is er nog altijd PVV-kamerlid Eric Lucassen, die in de buurt waar hij woont massaal brievenbussen vol plast. Veroorzaken drinken Poolse vrachtwagenchauffeurs een groot deel van de ongevallen op ’s lands wegen, dan hebben we nog altijd PVV-kamerlid Hero Brinkman, die de barman van Nieuwspoort de hersens in slaat, nadat deze weigerde de PVV’er te voorzien van de zoveelste alcoholische versnapering. Of PVV-europarlementariër Daniel van der Stoep, die laveloos achter het stuur stapte en een ongeval veroorzaakte in de Brusselse avondspits. Zijn Bulgaren agressief, dan hebben we nog altijd Gigi Marcuszower, die nogal losse handjes heeft. Hebben we luidruchtige Roemenen of Polen, dan hebben we in Roermond een inmiddels ex-PVV’er bij de naam Cor Bosman, die in niet mis te verstane woorden een PvdA-collega de huid vol schold. 9 van de 24 PVV-kamerleden hebben in die mate wel iets op hun kerfstok; in de Provinciale Staten hebben al 15 PVV‘ers om die reden plaats moeten maken voor een ander, of zijn voor zichzelf verder gegaan.

De klaagsite van de PVV gaat veel te ver. Wilders doet al jaren zijn uiterste best om niet in de rechts-extremistische hoek te worden gedrukt, maar maakt het zich met de oprichting van deze website wel erg moeilijk. Zijn website zorgt voor een verdere tweedeling in de samenleving; een tweedeling, waarvoor Geert Wilders hoogstpersoonlijk verantwoordelijk is. De PVV toont steeds vaker meer zijn ware gezicht: eigen volk eerst. De blondine uit Venlo was woest, toen een promovendus aan se Universiteit Tilburg zijn beweging fascistisch noemde. Wilders liet een stel rechters opdraven om te bewijzen dat hij en zijn partij toch echt niet discrimineren. Maar na de oprichting van deze website van dit toch moeiljk te betwisten. Zelfs rechtse media als PowNed en De Telegraaf zetten hun bedenkingen bij de PVV-actie. Zij vinden dat (en ik citeer) “Het de integratie van allochtonen niet bevoordeelt”. Een toch opmerkelijke uitspraak van deze rechtse media, die de PVV doorgaans door dik en dun steunen. De Telegraaf schreef vandaag in een vernietigend stuk, dat de PVV moet ophouden met problemen te benoemen, maar ze aan moet pakken en oplossen. Het is goed om problemen te benoemen, zo schrijft de doorgaans steunpilaar van rechts Nederland, maar de problemen benoemen is één; de problemen oplossen is een volgende stap. Een nationale Klaagmuur, zoals die ook in Jeruzalem staat, lost de problemen rond de Poolse medemens niet op. Dan nog, roept de Volkskrant in een even vernietigend stuk, als Nederlanders dit soort asociale gedrag tentoon spreiden op televisie in het succesvolle programma Oh Oh Cherso, dan vinden we dat alleen maar leuk. We lachen erom, hoe jongeren zich een stuk in de kraag zuipen, hun vakantiehuisje tot op het fundament afbreken en vervolgens met zesentwintig partners openlijk grove seks hebben. Ondertussen kotsen ze in de tuin van de buren, en slaan ze nog even een voorbijganger knock-out. Leuk, toch, wat die grappige Hagenezen voor taal uitkramen? Tattoo hier; tattoo daar; een deelneemster van nog geen achttien jaar oud wordt naakt tegen een boom gezet, waarna er foto’s van haar worden gemaakt en op internet belanden. We vinden het allemaal geweldig! Zolang het maar geen Polen, Bulgaren of Roemenen zijn. Zolang het maar geen Turken of Marokkanen zijn. Als die dezelfde kattenkwaad uithalen, dan staan we vooraan in de rij om te roepen dat ze de grens moeten worden overgezet. Dat heet meten met twee maten en daar is de klaagsite van de PVV niet voor opgericht.

Geert, je tijd is om. Het einde is in zicht. Eerst was je een rijzende ster aan het politieke firmament; een verfrissing tussen de elite. Je trapte overal tegenaan en Nederland vond het ronduit fantastisch. De PVV kan zich niet zoveel meer veroorloven; met deze actie begeeft ze zich op wel erg dun ijs. De PVV wil de Elfstedentocht rijden, maar het ijs is te dun. Het heeft geen vrijbrief meer om te doen en laten wat het wil. Niet voor niets daalt de PVV sinds begin december 2011 al bijna 3 maanden aan één stuk in de peilingen. Nederland is de PVV beu; Nederland is PVV-moe. Nederland koos in 2010 massaal voor de PVV (1,5 miljoen mafkezen stemden PVV), maar nu de PVV niet veel meer kan dan roepen, wendt de kiezer zich tot die andere populistische partij; de SP. Daar, waar de PVV tot voor kort alles kon doen, zonder dat het ze schade berokkende, willen Hen & Ingrid actie zien en die actie komt er maar niet. De PVV heeft aan geloofwaardigheid ingeboet. Het is begonnen met het afkraken van de koningin, op staatsbezoek in Abu Dhabi in december 2011. Wilders viel in een berichtje op Twitter (want zinnen langer dan 140 tekens kan de blondine uit Venlo niet uitspreken) openlijk de koningin aan, op het dragen van de hoofddoek. Ook toen kwam er vernietigend commentaar van de rechtse media in de richting van Wilders. Kom je aan de koningin, dan kom je aan de Nederlander. Wilders had beter moeten weten. In de plaats daarvan heeft hij zijn eigen verval ingezet en met het Pooltje pesten wordt het er voor hem niet veel beter op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten